Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Galeri

Silivri’de radyasyonlu atık skandalı! Radyoaktivite dere ile tüm ovaya yayılıyor…

Silivri BOTAŞ Kınalı Tesisleri’nden yakınındaki Büyükçatak Deresine dökülen atıklar içinde radyasyonlu olanlarda tespit edildi. Bu durum derenin hayat verdiği Yolaçtı Büyükovası’nı risk altına sokuyor. Silivri Çevre Derneği bir açıklama yaparak yetkilileri geç olmadan hareket geçmeye çağırdı.

VİDEOYU PAYLAŞ

Silivri BOTAŞ Kınalı Depolama tesisinden çıkarılan harfiyat toprakları ile verimli ovaya hayat veren Büyükçatak Deresi uzun süredir dolduruluyor. Yolçatı Büyük Ovası’nın bitişiğindeki tesiste mevcuda ilave  olarak yeni bir  bir rüzgar santrali yapımı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci geçen sene tamamlanmıştı.  Silivri Çevre Derneği ÇED’e itirazı o döneme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca dikkate alınmamıştı. Büyükçatak Deresine dökülen atıklarla ilgili şikayetler sürerken, Silivri Çevre Derneği gönüllüleri olay mahallinde, şoke edici görünteler kaydetti. Atıklar arasında her zaman olduğu gibi harfiyat toprağı, beton,inşaat molozları vardı. Görüntüleme devam ederken üzerinde radyasyon işareti olan çit demirleri de kameralara takıldı.

Silivri radyasyon tehdidi altında

Yolaçtı Ovasını sulayan Büyükçatak Deresi kenarındaki radyonlu atıklar tüm ovayı tehlikeye atıyor. Radyasyon insan ve hayvanların sağlığını olumsuz etkiliyor. Bunun yanı sıra ziraai ürünlere de geçme riski bulunuyor.  Bu skandal çevre suçu üzerine Silivri Çevre Derneği ” BÜYÜKOVA,DERE, İnşaat MOLOZ Sorunları yetmiyormuş gibi, bir de RADYOSYON Yayıyor Yeter Artık..!” başlığı altında bir bir basın açıklamas yayımladı. Açıklama şöyle:  Silivri Çevre Derneği’nin yaptığı Basın Açıklamasında: “Kuru dere olarak anılan deremiz, tüm canlılarla beraber hepimizindir.Verimli topraklarımızın ve su kaynaklarımızın korunmasını; bilimsel ve gerçekçi raporlar eşliğinde şirketlerin taahhütlerine uymasını istiyor, denetlemelerin sıklaştırılmasını talep ediyoruz. İski, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz.”.

DİĞER VİDEOLAR